Login

  • Geen producten in je winkelmand.

Inspiratie: Ananas dessert

Een bijzonder ananas dessert, deze is namelijk helemaal zelf bedacht door Michelinster kok Milco. Een van de koks bij Restaurant ML. Voor dit ananas dessert legt hij alleen het hoofdingrediënt uit. Aan jou de taak om de rest van het gerecht naar eigen verlangen/smaak in te vullen. Waarom leggen we je alleen het hoofdingrediënt uit van dit ananas dessert?

Bij de Kookuniversiteit willen we jouw de kunst van het koken aanleren. Dit betekent dat jij niet klakkeloos recepten van onze site overneemt, maar willen je jou inspireren en in je kracht zetten om zelf ook je eigen touch aan het gerecht te geven. Noem het “een beetje van jezelf” en een beetje van “de kookuniversiteit” (flauw).

Door op deze manier aan het werk te gaan, krijg je toch meer zin om de keuken in te stappen, maar blijf je ook op de juiste manier leren koken. Want goed koken doe je door te vooral door het lef te hebben te experimenteren.


Nog even het recept voor dit hoofdingrediënt van het ananas dessert.

Een Ananas. (hoe je de ananas op smaak krijgt klik hier)

Verse ( Thaise) Basilicum

1 pak volle Yoghurt (1 dag laten uithangen in een doek)

Balsamico Azijn


Hoe zou je verder nog kunnen experimenteren?

Kijk eens goed naar het bovenstaande lijstje. Wat voor smaken zitten er al in het gerecht? Zuur? Fris? Zoet van de ananas sowieso al. Een goede analyse is altijd essentieel om te bedenken wat je gerecht nog verder nodig heeft. Wil je nog meer zoet? Of doe eens gek en wil je iets met zout? Of wil je wat meer Bitter? Chocolade is dan bijvoorbeeld een goede optie.

Wij zelf vinden het bijvoorbeeld wel lekker om bijvoorbeeld nog koekjes bij dit gerecht te doen (fijn gemalen) Dat maakt het gerecht lekker extra krokant.

Ijs. Dat mag natuurlijk niet ontbreken aan een goed dessert. Wat voor ijs? Stracciatella ijs wellicht? Wat betekent dit voor je gerecht? Ijs zorgt voor verschillende structuren in je gerecht bijvoorbeeld (koud/warm, vloeibaar/hard). Wat voor verschillen in structuur zou jij nog toevoegen?

Wat heb jij verzonnen bij dit gerecht? Laat het ons weten! Wellicht vinden we het wel zo goed dat we het kunnen gebruiken in ons eigen restaurant! Laat jouw variatie weten hieronder als een reactie. Een foto erbij mag altijd 😉

Ananas dessert recept koken

Wat vond je van de snijtechnieken?

Een leuk detail, maar doordat Milco de ananas op een bepaalde wijze snijdt, krijg je een hele bijzondere structuur in het gerecht. Elk blokje is hetzelfde. Als je meer wilt weten over deze snijtechniek: klik dan hier

[thrive_leads id=’4692′]

05/11/2018
© 2020 Kookuniversiteit