Login

  • Geen producten in je winkelmand.

Zelf chili olie maken

In het dagelijkse leven gebruiken we veel olijfolie of zonnebloem olie tijdens het koken. Ongelofelijk lekker al die verschillende soorten oliën, maar het kan nog lekkerder voor de mensen die van pittig eten houden. Het is vaak niet in de winkel te vinden, maar erg makkelijk zelf te maken: chili olie.

Chili olie is heerlijk bij je pizza en pasta. Het geeft je gerecht een extra smaakervaring en tegelijkertijd ook een pittig element. We willen je dan ook aanraden om te proberen om zelfs eens Chili olie te maken. Je kunt het gebruiken voor ongelofelijk veel doeleinden, en je gasten zullen verrast zijn wanneer jij een unieke olie soort op tafel hebt staan.

Chili Olie Recept. 

Dit is wat je nodig hebt:

  • 1,5 dl olijfolie
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 el gedroogde chilipeper vlokken

Aan de slag met chili olie maken!

1. Zet een pan met de olijfolie op hoog vuur. Wacht tot deze goed heet is.

2. Voeg nu de tomatenpuree en de chilipeper vlokken toe aan je olie.

3. Roer goed door, dit hoeft maar kort. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat de olie helemaal afkoelen.

4. Voeg nu de olie in een mooi klein (schenk) flesje. Je eigen chili olie is ongeveer 2 a 3 maanden houdbaar wanneer je deze in de koelkast zet.

Wat goed is om te weten is dat de olie na verloop van tijd steeds iets pittiger zal worden. Alle smaken van de chili pepervlokken trekken langzaam in de olie. Wanneer je de olie al een tijd niet meer hebt gebruikt, zorg dan altijd even dat je checkt of de olie niet te heet is geworden.

[thrive_leads id=’4692′]

05/11/2018
© 2020 Kookuniversiteit