Login

  • Geen producten in je winkelmand.

Zelf popcorn maken

Het is al weer een tijd geleden. RTL nieuws kwam bij restaurant ML langs om alles te weten te komen over het zelf maken van popcorn. Popcorn is een gezonde snack en steeds meer restaurants gebruiken popcorn om in gerechten te verwerken. Popcorn geeft een gerecht een extra ‘bite’.

Zelf popcorn maken RTL

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van popcorn in culinaire gerechten. Popcorn heeft namelijk veel voordelen om in een gerecht te verwerken. Ten eerste kunnen alle soorten smaken worden toegevoegd aan popcorn, ten tweede zorgt de popcorn voor een belangrijk krokantje in je gerecht. Mensen zijn vaak verrast wanneer ze in hun hoofdgerecht popcorn verwerkt zien.

In ons restaurant maken we zelf popcorn waarna er allerlei smaken aan worden toegevoegd. Zout of suiker zijn maar twee opties van alle combinaties die mogelijk zijn, zo werken wij bijvoorbeeld met Parmezaanse kaas, cacao poeder of zelfs truffel. Deze combinaties werken ongelofelijk goed in diverse gerechten. Zelfs Editie NL vond het bijzonder wat we deden en kwam bij ons op bezoek om te ervaren wat voor bijzondere smaken er mogelijk waren met popcorn!

 

Mais poffen

Hoe maak je nou zelf popcorn op culinaire wijze. We beginnen met het poffen van de mais.

  1. Zet een pan op laag vuur.
  2. Voeg hier een heel klein laagje olie aan toe.
  3. Voeg de gewenste hoeveelheid mais toe. Let erop dat wanneer je alleen kookt voor een hoofdgerecht, dat er niet al te veel popcorn nodig is. Elk persoon geef je maar een aantal stukjes. Natuurlijk is het wel lekker om ook nog wat extra te maken voor jezelf.
  4. Plaats de deksel op de pan. De popcorn begint nu te poffen. Dit komt doordat de mais heet wordt, uitzet en daardoor uit zijn schil popt.
  5. Wacht tot de mais stopt met poffen. Wanneer het langer dan 2 seconden stil is, kun je de pan van het vuur halen. Haal zo snel mogelijk de deksel van de pan af, zodat de popcorn lekker krokant blijft. Anders zal het stoom de popcorn weer zachter maken.

Nu heb je als het goed is een mooie hoeveelheid popcorn, klaar om van bijzondere smaakcombinaties te voorzien. Zorg ervoor dat wat je ook aan de popcorn toevoegt, dat dit in de vorm van poeder of rasp gaat. Op deze manier kun je de smaak het makkelijkst aan de popcorn toevoegen.

 

Culinaire popcorn recepten

  • Rasp de schil van een limoen of citroen over de popcorn. Dit zal een fris element geven, wat mensen niet verwachten in een hoofdgerecht!
  • Rasp wat Parmezaanse kaas over de popcorn. De kaas zal een klein beetje smelten wanneer je direct na het poffen de kaas gebruikt. De popcorn is nu eigenlijk zout, maar net even anders.
  • Rasp wat pure chocolade over de popcorn. Deze smaken kunnen heel verrassend zijn bij een dessert! Zoet, maar net even anders!

Wees je bewust dat je niet teveel citroen, parmezaan of chocolade hoeft toe te voegen aan de popcorn. Zorg wel dat je wat zout toevoegt aan de popcorn om de smaakcombinaties het best tot zijn recht te laten komen.

Probeer, leer en experimenteer. Dat is de beste manier om jouw favoriete popcorn smaak te ontdekken. Alles is mogelijk! Zelf culinaire popcorn maken is dus helemaal niet zo lastig.

[thrive_leads id=’4692′]

05/11/2018
© 2020 Kookuniversiteit