Login

  • Geen producten in je winkelmand.

Dessert: Ananas op de barbecue

Ananas barbecue

Ananas Dessert

Vlees bereiden op de barbecue is bij iedereen wel bekend, maar er is veel meer mogelijk met een barbecue. In deze blog wordt het bereiden van ananas op de barbecue behandeld. Je kunt een ananas namelijk een ongelofelijk lekkere gerookte smaak geven door deze te grillen op de barbecue.

Stap voor Stap

Op de bovenstaande foto zijn mooi alle stappen te zien voor het bereiden van ananas op de barbecue. Dit zijn de stappen:

Stap 1. Vaak heb je de barbecue al aanstaan voor je vlees. Zorg er voor dat wanneer je de ananas gaat grillen de barbecue nog voldoende heet is. Is dit het geval? Leg dan de ananas erop.

Stap 2. Laat de ananas ongeveer 1 uur op de barbecue liggen. Aangezien de ananas een zeer dik en stevig product is, kost het tijd voordat de smaken van de barbecue in de ananas zijn getrokken. Door de dikke schil om de ananas blijven alle smaken en vitaminen goed behouden in het product.

Stap 3. Draai de ananas elke 15 minuten een kwartslag. Op deze manier zorg je ervoor dat de ananas aan elke kant even gaar is. Wanneer de ananas op alle kanten 15 minuten heeft gegaard, kan je deze er van af halen.

Stap 4. Snijd de schil van de ananas af. Je hebt nu een prachtige smaakvolle ananas.

 

Benieuwd hoe je deze ananas in een bijzonder gerecht kan verwerken? Lees het ananas dessert blog

[thrive_leads id=’4692′]

 

05/11/2018
© 2020 Kookuniversiteit