Login

  • Geen producten in je winkelmand.

Zet je snijplank vast

Jij bent er klaar voor. Een prachtige ui, een scherp mes en een knalgroene snijplank liggen op jouw keukenbank. Klaar om die ui eens even te laten zien wat jij met je mes kan. Je legt de ui op de snijplank en je begint met het snijden. Bij elke stevige snijbeweging die je maakt, schiet je snijplank weg. *#:@^#! Vervelend!

In veel keukens wordt een handig trucje gebruikt om de snijplank “snijklaar” te maken. Vouw een vaatdoekje eenmaal dubbel. Vouw vervolgens beide uiteinden van het vaatdoekje een klein stukje naar binnen. Leg de plank erop, en klaar is kees!

Zo ziet dat er uit. 

Het is praktisch maar tegelijk ook een stuk veiliger. Soms moet je flink kracht zetten op je mes om door bepaalde producten te komen. Wanneer je met scherpe materialen werkt is het gevaarlijk als je snijplank dan zomaar wegschiet. Bij restaurant ML doen ze niet anders: Een vaatdoekje onder de snijplank. Ideaal! 

Opgelet! Hygiëne voorop. 

Let wel op, dat je niet zomaar je snijplank omdraait wanneer je net vlees of andere producten hebt gesneden. De bacteriën die zich op de snijplank bevinden komen dan in het vaatdoekje terecht. Die kun je dan beter weggooien.

Hetzelfde geldt voor wanneer jij een vaatdoekje gebruikt die er al een dag of 2 ligt. Vaatdoekjes zijn een makkelijke groeiplaats voor bacteriën. Zorg dat je nooit producten snijdt op de kant van de snijplank waar de vaatdoek op heeft gelegen!

Als je deze kooktip echt goed wilt aanpakken zou je zelfs een extra vaatdoekje in je keuken kunnen leggen die je speciaal gebruikt voor deze reden. Dan is je hygiëne probleem meteen opgelost. Een andere optie is natuurlijk gewoon een snijplank kopen met aan één zijde rubberen pootjes. Wij zijn daar niet zo fan van, want die werken niet altijd even goed als dat simpele vaatdoekje. 

[thrive_leads id=’4692′]

05/11/2018
© 2020 Kookuniversiteit