Login

  • Geen producten in je winkelmand.

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken. Ondanks dat we het bijna elke dag eten weet niet iedereen hoe je zelf mayonaise kunt maken. Zelf mayonaise maken is een stuk gezonder. Er worden geen zoetstoffen en e-nummers aan de mayonaise toegevoegd wanneer je deze zelf maakt. Normaal gebeurd dat wel om het product langer goed te houden en om het product niet in de schift te laten gaan.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om met andere producten te werken waardoor je mayonaise wat gezonder en gelijk lekkerder kan worden.  Om te beginnen legt Michlinster kok Anil Kilic je in het volgende filmpje uit hoe jij mayonaise kan maken.Tips om succesvol Mayonaise te maken.

Zoals Anil al aangeeft zijn er een aantal bijzondere dingen aan zijn mayonaise die belangrijk zijn om te weten. Ten eerste wordt er gewerkt met gepasteuriseerd eiwit. Dit kun je gewoon kopen bij de supermarkt. Het voordeel van dit product is dat je product minder snel in de schift schiet. Dit proces betekent dat de zuren en de oliën niet goed met elkaar mengen. Wanneer dit gebeurd krijgt je mayonaise vaak een wat korrelige structuur. Dit wil je natuurlijk niet! Daarom is met name de gepasteuriseerde eiwit van belang dit te voorkomen.

Daarnaast werken we met de bergamot vrucht. De schil van deze vrucht heeft een ongelofelijke sterke, mooie smaak. Je kan in plaats van bergamot ook werken met limoen of citroen. Dit geeft je mayonaise een overheerlijke fris element. En dat is weer handig voor wanneer jij smaken met elkaar wilt combineren. 

Het is belangrijk dat wanneer je de mayonaise gaat staven dat je onderaan begint. Ook hierdoor heb je minder kans dat het product in schift schiet. Ga langzaam met je mixer omhoog. Hierdoor kan de olie met de zuren goed mengen. De langer je de mayonaise staaft, des te dikker de mayonaise zal worden.

Recept voor het zelf maken van Mayonaise. 

We geven gelijk het recept mee. Geen toegevoegde smaak en kleurstoffen. Geen grote hoeveelheid suiker. Puur mayonaise. Bij deze het recept om zelf mayonaise te maken.

  1. 50 Gram Volle Yoghurt,
  2. Een bergamot (of citroen/limoen)
  3. 90 gram gepasteuriseerde eiwit. Dit kan je gewoon kopen bij je lokale supermarkt.
  4. 350 Gram zonnebloemolie
  5. 15 gram sushi azijn (of gewone natuur azijn)

Leren koken = Leren Experimenteren. 

We geven je alvast wat tips. Zelf kun je meerdere dingen nog aan de mayonaise toevoegen. Denk aan peper en zout. Of vocht van de rode biet. Dan krijgt de mayonaise een bijzonder mooie rode kleur. Zorg wel dat je opnieuw de mixer gebruikt om de rode biet met de mayonaise te mixen, anders krijgt je mayonaise de verkeerde structuur. Wij houden de mayonaise graag heel “puur”. Op deze manier kan het vaak gebruikt worden als een fris element in een gerecht. 

[thrive_leads id=’4692′]

05/11/2018
© 2020 Kookuniversiteit