Login

  • Geen producten in je winkelmand.

Vinaigrette maken. Hoe maak je een sladressing?

We willen je uitdagen om aan de slag te gaan om je eigen vinaigrette te maken. Het maken van een vinaigrette is de ideale manier om goed te leren proeven. Zie het als een oefening om je smaak pupillen even goed te testen.

De perfecte vinaigrette bestaat niet, elke vinaigrette is namelijk anders. Je kan ongelofelijk veel producten toevoegen aan je sla dressing. Voordat we over alle smaakcombinaties beginnen, legt Michelinster chef-kok Mark Gratama jou de basis uit in de volgende video.

Het basis recept. 

De basis van een vinaigrette is dus als volgt: voor elke eetlepel azijn, voeg je drie eetlepels olijfolie toe. Vervolgens voeg je de peper en zout toe om de basis van de vinaigrette op orde te krijgen. Het is belangrijk om eerst de azijn met de peper en zout te mengen. De zout en peper lossen namelijk wel op in de azijn, maar niet in de olie!

Experimenteren met smaken

Nu komt de echte experimenteer fase. Wil je een wat meer oosterse sla dressing, voeg dan wat ketjap toe. Hierdoor krijgt de dressing een wat zoetere en oosterse smaak. Of wat dacht je van wat vocht van de rode biet, hierdoor krijgt de dressing een mooie rode kleur. Ondertussen wordt je dressing ook iets zoeter.
De mogelijkheden die je kan realiseren met een vinaigrette zijn eindeloos. We zijn dan ook erg benieuwd naar jouw combinaties. Laat het ons weten!

[thrive_leads id=’4692′]

05/11/2018
© 2020 Kookuniversiteit