Login

  • Geen producten in je winkelmand.

Zelf lolly’s maken

Een makkelijke manier om zelf lolly's te maken

Tijdens het opnemen van onze nieuwe kookcursussen kwam Anil Kilic met een geniaal idee. “We kunnen ook even laten zien hoe je lolly’s moet maken. Dat is zo simpel!”

Zo gezegd, zo gedaan. In de volgende video wordt uitgelegd hoe je makkelijk eigen lolly’s kunt maken.

 

 

Een samenvatting

Bij het zelf maken van lolly’s zijn een aantal zaken belangrijk. Ten eerste is het cruciaal dat je snoepjes gebruikt die hard zijn. Dit houdt in dat de snoepjes een relatief hoog suikerpercentage hebben. Hierdoor smelten de snoepjes mooi zoals op de video te zien is. hoe maak je een lolly

Daarnaast is het belangrijk dat jouw oven niet op de ‘wind’ stand staat. Anders liggen je snoepjes straks in een hoek van je oven te smelten.

Zorg ervoor dat je oven op 175 graden staat. Het duurt zo’n 5 minuten voordat de snoepjes voldoende gesmolten zijn. Afhankelijk van het snoep dat je gebruikt kan het langer duren. 

Gebruik altijd bakpapier bij het maken van lolly’s. Op deze manier zorg je ervoor dat je de gesmolten snoepjes makkelijk uit de oven kunt halen. Laat de lolly’s even afkoelen voordat je deze van het bakpapier haalt. Wacht hier niet te lang mee, anders heb je de kans dat de lolly breekt. 

Lolly’s voor bij de Friandise

zelf lollys maken

Zoals Anil al zegt zijn de lolly’s erg lekker om bij de koffie of thee te serveren. Bij restaurant ML worden altijd een aantal lekkere zoetigheden bij de koffie meegegeven, de zogenaamde Friandises. Bonbons, lolly’s, fudge etc. Het ziet er ongelofelijk tof uit, die gesmolten snoepjes!

[thrive_leads id=’4692′]

 

05/11/2018
© 2020 Kookuniversiteit