Login

  • Geen producten in je winkelmand.

Rijst poffen. Het geheim van de Sous-Chef

Wat is rijst poffen?

In deze korte blog leggen we jou uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn van het poffen van rijst. Deze techniek kan handig zijn om een extra ‘bite’ in je salade of voorgerecht te verwerken. 

In theorie kan je alle soorten rijst gebruiken met deze techniek. Wij geven de voorkeur aan wilde rijst om diversen redenen. Ten eerste is de kleur van deze rijst korrel zwart. Dit geeft het gerecht vaak een extra kleurtoevoeging. Daarnaast is deze korrel wat groter dan de gemiddelde rijstkorrel, dit kom de smaakervaring in je mond ten goede.

Rijst poffen is helemaal niet lastig. In de onderstaande video legt sous-chef Patrick Voordouw jou uit hoe je dit moet doen.

 

De stappen op een rijtje

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je alvast een pan met een vergiet hebt klaar staan. Daarnaast wil je ook alvast een bakje of plaatje met daarin wat keuken papier klaar hebben staan.
  2. Zet nu een pan met een kleine laag olie op hoog vuur (220 graden). Wanneer je ziet dat er een walm van de pan af komt, weet je dat de olie warm genoeg is.
  3. Je kunt nu beginnen met de rijst poffen. Let erop! Gooi de rijst in de pan. Maar haal de rijst er ook direct weer uit. De rijst zal direct poffen wanneer deze met de olie in aanraking komt.
  4. Giet de olie met de rijst af in de pan met de vergiet. Wanneer je eventueel nog meer zaken wilt poffen, gooi dan de olie direct weer terug in de pan.
  5. Laat nu de rijst uitlekken op je keuken papier.  Strooi wat zout over de rijst om het op smaak te brengen.

De rijst is heerlijk bij een voorgerecht, salade of bij een amuse. Het geeft een goede ‘bite’ en het ziet er tegelijkertijd goed uit!

[thrive_leads id=’4692′]

05/11/2018
© 2020 Kookuniversiteit