Login

  • Geen producten in je winkelmand.

Kooktip: gember schillen

 

Gember-Schillen


 

Gember schillen kan je op diverse manieren doen. Veel mensen gebruiken een klein mesje om het meeste van de gemberschil er af te krijgen. Maar dit betekent vaak dat je veel meer van de gember af snijdt dan je zou willen. En dat is zonde! Gelukkig heeft Milco een goede tip voor je. Hij heeft voor jou een handige kooktip voor hoe jij gember kan schillen. 

 Schillen van Gember. Waarom? 

Maar waarom zou je eigenlijk een Gember moeten schillen? Vaak als je de gember bij een supermarkt of groentenboer koopt is de schil van de gember al redelijk uitgedroogd. Dit is niet lekker en als je de gember in een verfijnd gerecht wilt verwerken is het belangrijk om de gember te schillen. 

Wanneer je Gember thee gaat maken is het niet nodig om de gember te schillen. Waarom? Je gebruikt de gember nu alleen om smaak te geven aan een product. Weet je nog? Net zo als dat je werkt met kruiden om smaak te geven aan een gerecht. 

Gember schillen is dus met name belangrijk wanneer je deze in een verfijnd gerecht wilt gaan verwerken. Schillen door een lepel te gebruiken is ideaal omdat dit er voor zorgt dat jij zo min mogelijk van de gember hoeft weg te gooien! 

Zorg ervoor dat je van dit soort handige trucs gewoontes maakt. Hierdoor zul jij op de lange termijn met veel kleine handige tips minder voedsel verspillen.

[thrive_leads id=’4692′]

 

05/11/2018
© 2020 Kookuniversiteit