Login

  • Geen producten in je winkelmand.

Gezond broccoli koken

Broccoli koken, het lijkt makkelijk maar toch doen een hoop mensen het niet op de juiste manier.  In deze blog laten we je zien hoe je op de juiste manier broccoli kan koken.

 

Stap 1. Zet een pan water op het vuur. Let op, zorg er voor dat er niet meer dan een duimdikte aan water in de pan zit, meer water is namelijk niet nodig. Voeg een snufje zout toe aan het water. 

Stap 2. Snij ondertussen de broccoli, inclusief de stam van de broccoli, in gelijke delen. Het is belangrijk om het in gelijke delen te snijden, anders is niet alles even snel gaar. Dus alle roosjes van de broccoli in gelijke stukken en de stronk van de broccoli in gelijke blokjes. 

Stap 3. Zodra je water kookt kan de broccoli de pan in. Zet gelijk de deksel op de pan, de broccoli zal nu langzaam garen (stomen). 

Stap 4. Hoe weet je of de broccoli klaar is? Heel simpel, pak een vork en prik met je vork in de broccoli. Kom je er makkelijk doorheen, dan is de broccoli gaar. Gaat het nog moeizaam, dan kun je snel weer de deksel op de pan doen en moet de broccoli nog iets langer garen. Koken gaat op gevoel. Hoeveel minuten de broccoli precies dient te garen ligt aan de pan die je gebruikt, het vuur en aan de broccoli zelf. 

Door de broccoli via deze stappen te garen verlies je geen vitaminen en smaak aan het water. Deze techniek kun je overigens voor bijna alle soorten groenten gebruiken.

Extra smaakdimensie 

Een goede tip is om na het koken van de broccoli je product te marineren met wat olie, knoflook en citroenrasp. De broccoli smaakt hierdoor een stuk frisser.

benodigd: olie, citroen, knoflook en een rasp. 

Stap 1. Snij of pers twee teentjes knoflook fijn. 

Stap 2. Zet een laagje zonnebloem olie of olijfolie op laag vuur. 

Stap 3. Fruit de knoflook in de olie. Pas op, de knoflook kan snel verbranden. Hou dus te allen tijden het vuur laag. 

Stap 4. Haal de pan met de olie en knoflook uit de pan. Rasp nu de schil van de citroen in je olie met de knoflook. Je hebt nu een hele bijzondere, frisse smaakcombinatie voor je  broccoli. 

 

 

We zijn benieuwd of deze techniek voor jou heeft gewerkt. Laat een reactie achter of jij de smaakcombinatie wel of niet lekker vindt. Voor ons is het vooral belangrijk dat jij durft te experimenteren met smaken. Er zijn namelijk nog veel meer wijzen waarop je de broccoli op smaak kunt brengen.

[thrive_leads id=’4692′]

05/11/2018
© 2020 Kookuniversiteit